حزب موتلفه اسلامی در یک نگاه

ساخت وبلاگ

آیا حزب ‌موتلفه اسلامی را می‌شناسید؟
حزب ‌موتلفه اسلامی، همزاد با نهضت امام‌خمینی(ره) در سال 1342 تاسیس شد.
تنها تشکلی است که با نظر مرحوم امام و با گزینش هیات موسس آن به توسط خود امام (ره)، در منزل امام (ره) و در حضور ایشان تاسیس شده است.
تشکلی است که از آغاز فعالیت رضایت امام (ره) را داشته، دعای ویژه امام (ره) و عنایات مستمر آن عبدصالح خدا نصیبش شده و تا پایان عمر پربرکت خمینی کبیر(ره) به او وفادار مانده و همواره تایید او را برای حرکت تشکیلاتی خود داشته است.
اساسنامه و مرامنامه اولیه موتلفه اسلامی در سال 42 با نظر نهایی شهید آیت اله دکتربهشتی تدوین شد.
هدف حزب در این اساسنامه "تحقق جامعه نمونه اسلامی" تعیین گردید. این اساسنامه بر حسب شرایط زمان و گسترش موتلفه تکامل یافته است.
موتلفه اسلامی برای ایجاد جامعه نمونه اسلامی و عرضه خدمت جمعی به ملت تشکیل شده است.

تجربه سه نسل
موتلفه اسلامی مجموعه‌ای از سه نسل معاصر است؛ نسل اول که در انقلاب شکوهمند اسلامی در خدمت امام (ره) و مردم بر ای استقلال ایران و براندازی سلطه آمریکا و انگلیس و حکومت شاه و نظام ستمشاهی و استقرار آزادی و نظام جمهوری اسلامی، به گواهی تاریخ انقلاب جهاد کرد.
نسل دوم در خدمت نظام جمهوری اسلامی همراه ملت، در سازندگی‌ها، پاسداری از انقلاب و ارزشهای اسلامی خدمات و شهدای فراوانی را تقدیم کرده است.
نسل سوم که با بهره‌گیری از تجربه دو نسل قبلی، در کار ساختن ایرانی اسلامی ، آباد، آزاد، سعادتمند و شاد تلاش می‌کند.

همراه تمام گروه‌های جامعه
موتلفه اسلامی از همه گروهها، خواهران و برادران، از جمله: علما، طلاب، دانشگاهیان، دانشجویان، فرهنگیان، کارمندان، کسبه و بازاریان، کارگران، کشاورزان، دانش آموزان، تشکیل شده و عضو می‌پذیرد. عضویت در موتلفه اسلامی بر پایه روابط برادری و خواهری ایمانی است.

پیمودن راه خدمت و شهادت
خدمات گوناگون در موتلفه اسلامی، از 15خرداد 42 تاکنون بهترین دلیل بر اصالت حرکت اسلامی مستقل و آزادی خواهانه آن است که عنایت امام خمینی (ره)، رهبری معظم انقلاب و دلسوزان نظام جمهوری اسلامی را شامل این حزب و اعضای آن کرده است و موجب شدت کینه و خشم استعمار جهانی و حکومت مستبد پهلوی، منافقان و جریانات التقاط و انحراف نسبت به این تشکل الهی و خدوم شده است. شهیدانی مانند: حاج صادق امانی، محمد بخارایی، رضاصفارهرندی، مرتضی نیک نژاد، حجه الاسلام سید علی اندرزگو، حاج مهدی عراقی، آیت‌اله مرتضی مطهری، آیت‌اله دکترمفتح، آیت‌اله دکتربهشتی، حجه الاسلام والمسلمین دکترمحمدجوادباهنر، محمدعلی‌رجایی، حجت‌الاسلام و المسلمین محلاتی، محمد صادق اسلامی، علی درخشان، عباسعلی ناطق نوری، دکتر حسن عباسپور، محمدجواد سرحدی، محمد کچوئی، محمدعلی نظران، سیداسداله لاجوردی و شهدای دیگر بویژه شهدای دفاع مقدس ستاره های درخشنده‌راه جهاد و شهادت هستند.


دوره هاي فعاليت حزب موتلفه اسلامي
* دوره 1341 تا 1344
این دوره با آغاز نهضت امام شروع شد و رهبران و عناصر موثر موتلفه اسلامی در خدمت امام و مدرسان عالی مقام حوزه علمیه قم و روحانیت مبارز در صحنه‌های جهاد و فعالیت‌ها جایگاه ویژه ای داشتند. وقایعی چون ماجرای انجمنهای ایالتی و ولایتی، مقابله با رفراندوم شاه، اعلام عزای ملی نوروز 42، جریانات محرم سال 42، راهپیمایی روز عاشورا و حادثه عظیم 15 خرداد 42، مقابله با امتیازات ویژه شاه به آمریکا (کاپیتولاسیون) ، تظاهرات علیه تبعید امام (ره) به ترکیه، اجرای حکم الهی درباره حسنعلی منصور نخست وزیر رژیم پهلوی از جمله این موارد است.

* دوره 1344 تا 1349
با دستگیری رهبران اولیه موتلفه اسلامی و اقتضاء شرایط جامعه تغییراتی در مدیریت موتلفه اسلامی و شبکه تشکیلاتی پدید آمد و فعالیت‌ها کاملا مخفی شد و بیشترین تلاش در جهت زیرسازی حرکت آینده و فرهنگ سازی و نیز حفظ جریان مبارزه همه جانبه با سلطه گران طاغوتی متمرکز گردید. مدیریت این دوره با شهید باهنر، شهیدرجایی، شهیداسلامی و برخی برادران دیگر بود.

* دوره 1349 تا 1354
در این دوره مبارزه مخفی شدت یافت و موتلفه اسلامی ضمن فعالیتهای مخفی سیاسی، فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و خدماتی را به شکلی نو سامان داد؛ مانند تاسیس مجتمع آموزشی رفاه، تشکیل شرکت "فیلم در خدمت دین"، ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه، رسیدگی به خانواده‌های زندانیان سیاسی و خانواده‌های شهدا، رسیدگی به محرومان و مستضعفان و همکاری همه جانبه با سایر گروههای مبارز اسلامی و .... این دوره را مدیریت جمعی هدایت می کرد.

* دوره 1354 تا 1356
پس از آشکارشدن انحراف سازمان مجاهدین خلق و خیانتهای آنان و گروههای کمونیست، نسبت به یکدیگر، موتلفه اسلامی نقشی محوری در سازماندهی افراد و ارتباط با روحانیت مبارز و امیددهی و حفظ روحیه مبارزین مسلمان را بر عهده گرفت.
* دوره 1356 تا 1357
در این دوره موتلفه اسلامی با لبیک به پیام امام‌خمینی(ره) در اردیبهشت 56، در خدمت روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نقش اساسی در ایجاد تشکیلات مخفی و ساماندهی مبارزین مسلمان را داشت. یاران موتلفه اسلامی در جریانات راهپیمایی های میلیونی و نیز رویدادهایی چون 17 شهریور و حوادث محرم و عاشورای سال 57 وسایر وقایع این دو سال حضور موثر داشتند و در کمیته استقبال از امام و بسیج انتظامات 60هزار نفره برای ورود امام به ایران و اداره مراسم بهشت زهرا(س) و اقامتگاه امام نقش اساسی داشته‌اند...
* دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی 1357 تا 1365
در این دوره موتلفه اسلامی با اجازه امام در حزب جمهوری اسلامی به همکاری پرداخت و عناصر آن خدمات موثری در این حزب شهیدپرور داشتند؛ مانند شهیدان بهشتی، عراقی، درخشان، لاجوردی، اسلامی، مرحوم حاج سعید امانی و آقایان عسگراولادی، بادامچیان، حائری‌زاده و...
که عضو شورای مرکزی حزب بودند.
* دوره پس از تعطیلی حزب جمهوری اسلامی موتلفه اسلامی
در دوران فعالیت حزب جمهوری اسلامی بنا به نظر امام خمینی(ره) انسجام احتیاطی خود را حفظ کرد و در سال 1367 با تایید مستقیم امام خمینی (ره) به صورت حزبی با عنوان "‌جمعیت موتلفه اسلامی‌" فعالیت جدیدی را آغاز کرد. پس از رحلت حضرت امام با تایید ولی امرمسلمین حضرت آیت‌اله‌العظمی خامنه‌ای‌"مدظله‌العالی" راه خود را ادامه داد و در سال 69 از وزارت کشور پروانه رسمی گرفت و در سال 82 با رای مجمع عمومی هفتم عنوان "حزب ‌موتلفه اسلامی" را برگزید تا در ارتباطات جهانی با عنوان حزب بهتر بتواند به ایفای وظایف خود بپردازد.

* وضعیت فعلی
حزب موتلفه اسلامی در حال حاضر گسترده ترین و باسابقه ترین حزب در سطح کشور است. این حزب امروز در 30 استان کشور و حدود 180 شهر دفتر یا هسته تشکیلاتی دارد.
مجمع عمومی رکن مهم حزب است که هر سه سال یکبار با حضور نمایندگان منتخب اعضا، شورای مرکزی، دبیران استانها و شهرها تشکیل می شود که ضمن استماع گزارش های فعالیت سه ساله حزب، اعضای شورای مرکزی را انتخاب می کنند.
شورای مرکزی 30 عضو اصلی و 5 عضو علی البدل دارد،در دوره فعلی شورای مرکزی از سه نسل و همچنین 5 نفر از بانوان حضور دارند.
شورای مرکزی در اولین جلسه خود هیات رئیسه، دبیرکل دوره‌های فعالیت حزب‌موتلفه اسلامی و سپس قائم مقام دبیرکل، دبیراجرایی، قائم مقام دبیراجرایی، رئیس مرکز سیاسی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی و معاونان دبیر اجرایی را انتخاب می کند.
معاونان دبیراجرایی عبارتند از: سازماندهی امور اعضا ، آموزش، تبلیغات و روابط عمومی، اداری مالی و امور طرفداران.
در سالهای اخیر برای جذب جوانان و دانشجویان، بانوان اقدامات مهمی صورت گرفته است که میزان جذب بانوان در سال 1385 حدود 27 درصد بوده است، در حال حاضر 83 درصد اعضاء رسمی به لحاظ سنی کمتر از 45 سال و 66 درصد کمتر از 35 سال هستند. بیش از نیمی از اعضاء، دارای مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری هستند.
- دبیرکل موتلفه اسلامی هر هفته درباره امور سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، داخلی و خارجی اعلام موضع می نماید.
- نشریه هفتگی "شما" به عنوان ارگان حزب دیدگاه‌های اعضا را منتشر می کند.
- نشریه ماهانه "ذکر" به عنوان ارگان معاونت آموزش حزب به صورت داخلی و برای افزایش آگاهی‌های اعضا منتشر می شود.
- خبرنامه مرکز سیاسی نیز به صورت منظم منتشر می‌شود و در اختیار اعضا قرار می گیرد.

نظرات بزرگان درباره موتلفه اسلامی
امام خمینی(ره): "شما از انقلابیون اول نهضت اسلامی هستید"..
مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای مرکزی: "مجموعه موتلفه اسلامی می‌تواند ادعا کند که ریشه در دورانهای دشوار مبارزه دارد و امتحانهای سختی را پشت سر گذاشته است"...
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی(ره): " شما برادران، واقعا از بهترین‌های انقلاب هستید از دوستان امام، از ابتدای نهضت تا به حال هم بوده‌اید، یک لحظه هم از خط امام و روش او جدا نشده‌اید و ایشان هم به شما علاقه زیادی داشتند".

ستار رجبی...
ما را در سایت ستار رجبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ستار رجبی تربه بر rajabianzali2016 بازدید : 344 تاريخ : سه شنبه 20 بهمن 1394 ساعت: 21:43

آرشیو مطالب

خبرنامه